Gymsport 50+

Gymsport 50+ wat houdt het in?

Wij hebben als vereniging twee hele leuke fanatieke en gezellige groepen mensen. Vanuit de GALM Groningen Actief Leef Model zijn deze groepen ontstaan, door toename senioren, bewegingsarmoede en constatering van verandering in gedrag. Deze specifieke doelgroep 50+ heeft het (her)winnen van plezier in sportieve actieve activiteiten in relatie tot fitheid en gezondheid als doel. Met het sociale aspect. Na de les drinken we altijd samen een kopje koffie/thee.

 

 

 

Fysieke functie: bewegen om fit te worden en/of te blijven. Een sociaal recreatieve functie zodra mensen samen bewegen. Men is niet alleen bezig met het lichaam, maar men beweegt met spelmateriaal en leuk samen met een ander.

 

Agogische functie: men leert al bewegend HOE te bewegen en WAAR hun eigen grenzen voor lichamelijk inspanning liggen. Niks moet, maar proberen doen we wel.

 

Lesindeling

We beginnen met de warming-up: rondjes lopen, hard- en zacht met verschillende bewegingen van armen en benen. We proberen verschillend spelmateriaal uit, grote- en kleine ballen, plankjes- en rackets, stokken- en hockey sticks. We klimmen en klauteren en lopen over banken. Ook spelen we vaak een spel.

Schoolvakanties zijn we vrij. Het seizoen sluiten we altijd af met een activiteit, zoals een fiets of wandeltocht met eventueel midgetgolf/bowlen.

 

Meedoen?

Bent u nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken. U bent altijd welkom!