Acrogym

Acrogym wat houdt het in?

 

Acrogymnastiek is een vorm van gymnastiek die in groepen van twee, drie of soms zelfs vier gymnasten wordt beoefend. Op een vierkante vloer voeren de groepen samen een oefening uit op muziek.

De oefening bestaat uit een combinatie van acrobatische elementen, turnen en dans. In deze sport komen niet alleen lenigheid, kracht en behendigheid aan bod, ook psychologische en sociale vaardigheden zijn van groot belang. Zo is vertrouwen in de partners nodig en leren de sporters goed samen te werken.

Lesindeling

De acrogymnastiek les start met een warming-up op muziek, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan conditie, rekken en strekken. De krachtoefeningen zijn afgestemd op onder- en bovenpartners. Het individuele turngedeelte komt aan bod en vervolgens ga je met je eigen koppel bezig met acrobatische elementen en het aanleren van je oefening.

Wedstrijden

In de trainingen werk je met twee- of drietal naar de wedstrijden toe. Deze vinden plaats tussen januari en juni. Op een wedstrijd laat je op een vierkante (verende) vloer een oefening zien van maximaal 2.30 minuten. Tijdens de trainingen bepaal je samen met de leiding op welk niveau je gaat deelnemen. Je doet mee aan twee plaatsingswedstrijden en met een beetje geluk kun je doorstromen naar de regio-, district- en misschien zelfs de landelijke finale.

Meedoen?

Lijkt acrogymnastiek je een leuke sport? Kom gerust een keertje kijken tijdens de les!