Sport Actief Raalte

RGV Kwiek en De Zonnehof gaan iets leuks doen! Vanaf woensdag 15 februari kun je – als leerling uit het passend of speciaal onderwijs – meedoen met Sport Actief Raalte. Gezellig samen lunchen, en dan een uurtje sporten. Kom je ook?

Voor kinderen van ongeveer vier jaar tot een jaar of zeventien gaan R.G.V Kwiek én de Zonnehof een sport- en spelprogramma aanbieden. Doel daarvan is het bieden van een veilige sportomgeving voor kinderen uit het speciaal onderwijs. R.G.V Kwiek neemt de organisatie van het sportonderdeel op zich en De Zonnehof zorgt voor een gezonde lunch én de locatie.

 

Eigenwaarde

Sporten is gezond en leuk, levert sociale contacten op en is goed voor je eigenwaarde. Maar voor leerlingen uit het passend en speciaal onderwijs is het soms best moeilijk om de juiste sport te vinden. Wat vinden ze leuk? En is er dan een vereniging waar ze terecht kunnen? Sport Actief Raalte kan dan helpen. Het begint met een pilot van 13 keer. Een uur sport en spel, en daaraan voorafgaand een gezonde lunch in het restaurant van de Zonnehof. Leerlingen kunnen meteen vanuit school daar naar toe. Bij voldoende belangstelling wordt de pilot omgezet in een definitief programma. Overigens mag je ook alleen aan het sportdeel meedoen.

 

Welke sport past bij jou?

Tijdens Sport Actief Raalte worden verschillende sporten aangeboden en krijgen de deelnemers de kans om die uit te proberen. De bedoeling is dat deelnemers een sport vinden die bij ze past. Salland Actief helpt dan bij het zoeken naar een vereniging waar ze kunnen blijven sporten. En natuurlijk mag iedereen ook gewoon op woensdagmiddag naar Sport Actief Raalte blijven komen.

 

Aftrap woensdag 15 februari

Wethouder Gosse Hiemstra is woensdag 15 februari aanwezig bij de aftrap. Hij luncht gezellig mee met de deelnemers en geeft om 13.00 uur het startschot voor het sporten.

 

Meer informatie

Wat?
Sport Actief Raalte: samen (gezond) lunchen, sporten en spelen.

Waar?
De Zonnehof, Hartkampweg 6, 8101 Raalte

Wanneer?
Woensdagmiddag van 12.15 uur tot 14.00 uur (niet in de schoolvakanties.) Alleen sporten van 13.00 tot 14.00 uur kan ook!

Waarom?
Samen sporten en spelen is leuk, gezellig én goed voor je!

Voor wie?
Voor leerlingen van de Zonnehof en voor kinderen uit het passend onderwijs of ander speciaal onderwijs in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar.

Kosten?
Per keer betaalt je € 5,25, voor de hele pilot (13 keer) € 52,50.

Nog vragen?
Neem dan contact op via de website van www.rgvkwiekraalte.nl of stuur een mail naar info@sportcarrousel.nl

 

Salland Actief is een gezamenlijk initiatief van o.a: de Deventer Sportploeg, de Sallandse Sportploeg, de gemeenten Deventer, Olst- Wijhe en Raalte, Sportbedrijf Raalte, Sportbedrijf Deventer, Ut Huus (voor welzijn sport en cultuur), de NSGK (Nationale Stichting Gehandicapte Kind) en de deelnemende sportverenigingen met een aanbod voor aangepast sporten in de regio Salland.